Mechanische techniek
Voor een prettig werkklimaat & duurzaam gebouwbeheer

Elcomac is al jaren de betrouwbare partner voor praktisch alle gebouwgebonden installaties. Wanneer u op zoek bent naar een gebouwbeheersysteem, luchtbehandeling, koeling en/of verwarming, voor al deze disciplines bent u bij Elcomac aan het juiste adres. Op elke discipline hebben wij een team van experts voor u klaar staan om uw gebouw optimaal te laten presteren en gereed te maken voor de toekomst.

HVAC – Gebouwbeheersystemen

HVAC staat voor verwarming, ventilatie en airconditioning. HVAC-systemen regelen de (omgevings-) temperaturen, vochtigheid, luchtstromen en luchtfiltering. Onze focus ligt hier met name op de implementatie in data-centers, server- en kantoorruimtes.

Gebouwbeheersystemen

Voor het monitoren en automatiseren van deze systemen maken we gebruik van gebouwbeheersystemen (GBS), ook bekend als een gebouwautomatiseringssysteem (BAS). Dit is een computer gebaseerd besturingssysteem geïnstalleerd in gebouwen dat de mechanische en elektrische apparatuur van het gebouw aanstuurt en bewaakt, zoals ventilatie, verlichting, energiesystemen, brandsystemen en beveiligingssystemen. Bij Elcomac zijn wij specialist in het installeren en onderhouden van deze systemen.

Verwarming – Warmtepomp

Wij beschikken over veel ervaring met het design en installatie van leidingsystemen. Dit komt vooral voor bij het aanleggen van warmtepompsystemen.

Met een warmtepomp bent u in staat eenvoudig en energiezuinig uw ruimtes te verwarmen en deze te voorzien van een aangenaam werkklimaat. Een warmtepomp werkt op ongeveer dezelfde manier als een airconditioner met een paar verschillen. In de verwarmingsmodus wordt warmte van buiten naar binnen overgedragen. En in de koelmodus brengt het warmte van buiten naar buiten.

Door een ingebouwde ventilator wordt er een snelle, gelijkmatige en comfortabele warmtespreiding in de ruimte gerealiseerd. Het warmtepompsysteem houdt bovendien de ruimte in de zomer koel. Met dit systeem bent u verzekerd van een zeer duurzame oplossing voor zowel verwarming als verkoeling.

Ventilatie

Binnen het gebouwbeheer is de ventilatie een belangrijk onderdeel. Dit heeft namelijk een grote impact op de gezondheid van uw medewerkers en daaropvolgend het productie proces. Een belangrijke voorwaarde is dat uw ventilatiesysteem goed is aangelegd en dat er regelmatig onderhoud is. Wij adviseren, leveren, installeren en onderhouden uw ventilatie en luchtzuiveringsinstallaties.

Door middel van een visuele inspectie en diverse metingen brengen wij het binnenklimaat van uw datacenter, server- en/of bedrijfsruimte in kaart. Hierbij zijn de huidige wet- en regelgeving voor ons het centrale uitgangspunt bij ons advies.

Air Conditioning systemen

Een belangrijk onderdeel van het inrichten van een goede werkomgeving is het aircosysteem. Het zorgt voor een aangename temperatuur, een betere sfeer en meer productiviteit. We maken hierbij gebruik van de bovengenoemde waterpompsystemen, maar ook van losse airconditioning systemen.

U vind meer informatie over deze systemen en de mogelijkheden op onze Koeltechniek pagina

9

AC & DC installations

9

Controle panelen

9

Earthing

9

CT's and PowerLogic

9

Grit inverters

9

DC batteries

Onze experts helpen u graag!

Duurzaam gebouw beheer nodig?

Bel ons gerust, we beantwoorden uw vraag graag telefonisch of stuur een bericht via ons contactformulier. Wij maken graag een afspraak en/of een vrijblijvende offerte op maat voor een prettig werkklimaat en duurzaam gebouwbeheer!

Over ons

Elcomac is met ruim 15+ jaar ervaring een ware specialist op het gebied van koel-, elektro- en mechanische techniek.

Pagina's

Contact

info@elcomac.nl

+316 21 555 198

KvK nr. 69615217

BTW nr. NL459974749B01