Elektrotechniek
Uw specialist op het gebied van datacenters, server- en kantoorruimtes

Ook voor elektrotechnische vraagstukken bent u bij Elcomac aan het juiste adres. Onze engineers zijn specialisten op het gebied van datacenters, server- en kantoorruimtes. Van kleine elektrische installaties tot het aanleggen van een volledige elektrotechnische infrastructuur. Hierbij maken we onderscheid in een breed scala aan diensten.

Stroomdistributie netwerken

Al meer dan 15+ jaar is Elcomac een betrouwbare partner bij de installatie van Power Distribution Networks in de datacenter sector.

Wij bieden daarbij een breed scala aan werkzaamheden en diensten aan en werken daarbij van ontwerp tot installatie. Wij onderscheiden ons door het aanbieden van hoog opgeleide en vakkundige engineers die bekwaam zijn in het opereren met verschillende systemen zoals:

 • PDU installaties
 • Gelijkrichters
 • Wissel over schakelsystemen
 • Individuele circuits naar server-racks
 • Aarding
 • UPS-systemen

Netwerk monitoring

Een betrouwbare IT omgeving is essentieel voor uw organisatie. Continuïteit en beschikbaarheid heeft hierbij de grootste prioriteit. Elcomac kan hiervoor verschillende oplossingen bieden.

Tijdig signaleren en pro-actief handelen voorkomt de meeste storingen en calamiteiten. Daarnaast beschikken wij over slimme systemen waarmee we onze klanten in staat stellen om systeemparameters en stroomverbruik op alle circuit-niveaus te bewaken en te beheren. Hiermee krijgt u grip op uw hele IT netwerk.

Netwerk bekabeling

De basis voor de ICT infrastructuur begint bij het ontwerp en de aanleg van het netwerk. Netwerkbekabeling is daarbij een van de belangrijkste aspecten binnen elke netwerkinfrastructuur.

Bij Elcomac zijn we flexibel in het bedenken van de beste oplossing. Daarbij maakt het voor ons niet uit op welke locatie de bekabeling gewenst is. Onder of boven de vloer, op hoogte of op lastig te bereiken plaatsen, nauwkeurig, netjes en vakkundig wordt de netwerkbekabeling aangelegd en afgemonteerd.

Test- en conditie-rapporten

Bij Elcomac zijn we in staat om een ​​volledige reeks testen te bieden in overeenstemming met NEN3140. Deze services omvatten het leveren van elektronische testcertificaten en onze testdiensten omvatten:

 • Installatie testen
 • Periodieke inspecties
 • Fout opsporing

Elcomac kan elektrische test- en conditie rapporten op maat aanbieden. Al onze medewerkers gebruiken gekalibreerde en gecertificeerde testapparatuur en we voorzien onze klanten van uitgebreide metingen die zijn vastgelegd in goedgekeurde documentatie.

Thermografie is een hulpmiddel voor Elcomac voor het registreren van de dichtstbijzijnde oppervlaktetemperaturen. De Elocmac-technici zijn in staat juiste object-parameters voor de gegeven situatie om de inspectie te beoordelen en de juiste thermografische techniek toe te passen. Deze parameters omvatten emissiviteit, omgevings- en t-refl-temperaturen, afstand en vochtigheid.

Industriële automatisering

Elcomac is gespecialiseerd in het automatiseren van processen met machines en software om zo het maximale resultaat uit uw productieproces te halen.

Als ‘system integrator’ zijn wij in staat om integrale engineering oplossingen te bieden met als resultaat dat de verschillende automatiseringslagen worden gekoppeld. Met deze koppeling genereren wij de benodigde informatie en kennis die direct om te zetten zijn in procesoptimalisatie.

We maken hierbij gebruik van de volgende technieken:

 • Programmable Logical Controls (PLC)
 • Scada systems
9

AC & DC installations

9

Controle panelen

9

Earthing

9

CT's and PowerLogic

9

Grit inverters

9

DC batteries

Onze experts helpen u graag!

Elektrotechnicus nodig?

Bel ons gerust, we beantwoorden uw vraag graag telefonisch of stuur een bericht via ons contactformulier. Wij maken graag een afspraak en/of een vrijblijvende offerte op maat voor al uw elektrotechnische vraagstukken!

Over ons

Elcomac is met ruim 15+ jaar ervaring een ware specialist op het gebied van koel-, elektro- en mechanische techniek.

Pagina's

Contact

info@elcomac.nl

+316 21 555 198

KvK nr. 69615217

BTW nr. NL459974749B01